Veldexcursie - Afploegen aspergebedden en mechanische onkruidbestrijding, PPO Vredepeel

datum:
29-8-2017
aanvang:
19:30  tot 21:30
prijs (pp):
€0,00
locatie:
PPO Vredepeel
adres:
Vredeweg 1-C, 5816 AJ Vredepeel
route:

Afgelopen jaar hebben we het project ‘Alternatieven voor onkruidbestrijding in de aspergeteelt’ uitgevoerd. Een van de reële mogelijkheden om toepassing van herbiciden terug te dringen is mechanische onkruidbestrijding. Enkele telers zijn al meerdere jaren met mechanische onkruidbestrijding bezig, dit jaar zijn er daar weer een aantal bijgekomen. Er wordt onder andere geëxperimenteerd met het afbouwen of afploegen van de bedden na de oogst, het bewerken van de paden met verschillende machines en het aanaarden van de plantrij. Dit alles om zonder chemie het perceel onkruidvrij te houden.

Om te komen tot een praktisch uitvoering van een eventuele mechanische onkruidbestrijding is op het aspergeperceel van Praktijkonderzoek AGV (WUR) locatie Vredepeel een aantal objecten te bezichtigen waarbij verschillende methoden, van al dan niet afploegen van de bedden na de oogst, zijn aangelegd.

Er worden ook enkele machines getoond die geschikt zijn voor mechanische onkruidbestrijding in de jonge aanplant en na de oogst in productiepercelen.

Wij nodigen de gehele aspergesector uit voor een veldexcursie op dinsdag 29 augustus 2017 om 19:30 uur. De excursie vindt plaats bij Praktijkonderzoek AGV locatie Vredepeel, Vredeweg 1c te Vredepeel.

Programma:

19.15 uur   Ontvangst
19.30 uur   Opening en welkomstwoord door Marc Kroonen bedrijfsleider praktijkonderzoek AGV Vredepeel
19.35 uur   Presentatie plantlengte in relatie tot afploegen aspergebed door Jos Wilms
19.50 uur   Rondgang aspergeveld / behandelde objecten
20.50 uur   Presentatie mechanische onkruidbestrijding door Adriën van Haperen
21.10 uur   Kennisuitwisseling en discussie
21.30 uur   Afsluiting

 Inloggen

Indien u lid bent van Aceera of u al eerder iets besteld heeft via de webshop kunt u hier inloggen, alvorens u aan te melden voor de workshop.

Aanmelden

Als uw gegevens nog niet bekend zijn bij Aceera dient u het formulier in te vullen voor uw aanmelding voor de workshop
= verplichte velden
Ik ga vaak naar de bijeenkomsten die Aceera organiseert: je steekt er altijd wat van op en het is gezellig om met collega's bij te praten."
Jos Huijbers, aspergeteler