Meldpunt Aspergeplagen

maak een melding

Het Meldpunt aspergeplagen heeft als doel inzicht te krijgen in de hoeveelheid (bodem)insecten en hun schadebeelden. Behalve (bodem)insecten kunnen alle voorkomende ziekten en plagen, maar ook virussen, schimmels en wildschades, in aspergeteelt gemeld worden. Telers krijgen na de melding een individueel advies of rapportage. Doel van het Meldpunt Aspergeplagen is een beeld te krijgen van alle ziekten en plagen, waarbij gekeken wordt naar duurzame oplossingen.

Waarom is melden van ziekten en plagen belangrijk 

Hoe sneller gewerkt kan worden aan (een duurzame) bestrijding van ziekten en plagen, hoe kleiner de gevolgen zijn voor de teelt en daarmee voor uw omzet. Behalve vragen over (bodem-) insecten kunnen ook vragen over schimmels, vergroeiingen, afwijkingen en vragen over de bodem via het meldpunt binnenkomen. 

Als teler kunt u via deze site foto’s en filmpjes uploaden, samen met uw vraag wordt deze informatie verwerkt. Binnen enkele dagen wordt er contact met u opgenomen en indien nodig komt een van onze adviseurs bij u op  bezoek.  

Vragen van de individuele teler kunnen voordeel opleveren voor de gehele sector. Hier geldt de kracht van de getallen. Het is daarom belangrijk om al uw vragen met betrekking tot dit onderwerp via het Meldpunt Aspergeplagen in te voeren, zodat per regio in kaart kan worden gebracht welke problemen er spelen binnen de sector. Mogelijke oplossingen worden dan ook weer via het Meldpunt naar buiten gebracht. 

Toegelaten gewasbeschermingsmiddelen 2017

Aceera heeft de toegelaten middelen voor bestrijding van plagen, ziektes en onkruid in een overzichtelijke tabel bij elkaar gezet. Er is een tabel voor toepassingen op productievelden en een voor de planten opkweek. Klik hier voor het gewasbeschermingsmiddelen overzicht.

__________________________________________________________________________________________________________________________

advertentie

Bayer Crop Science

Met een ervaren adviseur, die de aspergewereld kent, kan kennisuitwisseling met Aceera een positieve bijdrage leveren aan de bedrijfsvoering."
Jaap Dings, aspergeteler