Aspergesoep en salades in de supermarkten

20-7-2017

Aspergesoep en salades in de supermarkten

Het seizoen voor verse asperges in de supermarkt begon midden april matig. Tot die tijd waren er wel aanbiedingen met verschillende aspergeproducten zoals soepen, salades, quiches en ham.

Wat de aanbiedingen van verse asperges betreft, daar scoorden de supermarkten vanaf mei mee.  Dan komt de grote bulk met aanbiedingen, waarbij we dit jaar geen echte pieken in de prijzen kunnen constateren. Zowel rond Moederdag als Hemelvaartsdag en Pinksteren kosten de asperges in de supermarkt tussen de € 2,50 en € 3,50 per 500 gram. De kwaliteit wordt meestal omschreven als “AA-kwaliteit” of “Hollandse witte asperges” en zijn er verschillende aanbiedingen met geschilde asperges.

Twee supermarkten scoorden bij ons helaas een minpunt. Zij verkochten in deze periode waarin de Nederlandse sector ruimschoots kan voorzien in de vraag naar (groene) asperges, groene asperges uit Peru. Volgens ons zeer zeker een gemiste kans voor deze supermarkten. De voortzettende trend streekproducten en weten waar je eten vandaan komt hoort bij de duurzamer wordende wereld van onze consumenten.

Andere supermarktketens deden dit echter erg goed, en promoten duidelijk de Nederlandse asperge of zelfs een specifieke teler om de asperge een gezicht te geven. Zo was er bijvoorbeeld een radiocampagne van PLUS en zette Poiesz een asperges uit Borgercompagnie in de spotlights.Bron: Aceera
Ik ga vaak naar de bijeenkomsten die Aceera organiseert: je steekt er altijd wat van op en het is gezellig om met collega's bij te praten."
Jos Huijbers, aspergeteler