Agenda overzicht

Veldexcursie - Afploegen aspergebedden en mechanische onkruidbestrijding, PPO Vredepeel

29-8-2017

Afgelopen jaar hebben we het project ‘Alternatieven voor onkruidbestrijding in de aspergeteelt’ uitgevoerd. Een van de reële mogelijkheden om toepassing van herbiciden terug te dringen is mechanische onkruidbestrijding. Enkele telers zijn al meerdere jaren met mechanische onkruidbestrijding bezig, dit jaar zijn er daar weer een aantal bijgekomen. Er wordt onder andere geëxperimenteerd met het afbouwen of afploegen van de bedden na de oogst, het bewerken van de paden met verschillende machines en het aanaarden van de plantrij. Dit alles om zonder chemie het perceel onkruidvrij te houden.

Om te komen tot een praktisch uitvoering van een eventuele mechanische onkruidbestrijding is op het aspergeperceel van Praktijkonderzoek AGV (WUR) locatie Vredepeel een aantal objecten te bezichtigen waarbij verschillende methoden, van al dan niet afploegen van de bedden na de oogst, zijn aangelegd.

Er worden ook enkele machines getoond die geschikt zijn voor mechanische onkruidbestrijding in de jonge aanplant en na de oogst in productiepercelen.

Wij nodigen de gehele aspergesector uit voor een veldexcursie op dinsdag 29 augustus 2017 om 19:30 uur. De excursie vindt plaats bij Praktijkonderzoek AGV locatie Vredepeel, Vredeweg 1c te Vredepeel.

Programma:

19.15 uur   Ontvangst
19.30 uur   Opening en welkomstwoord door Marc Kroonen bedrijfsleider praktijkonderzoek AGV Vredepeel
19.35 uur   Presentatie plantlengte in relatie tot afploegen aspergebed door Jos Wilms
19.50 uur   Rondgang aspergeveld / behandelde objecten
20.50 uur   Presentatie mechanische onkruidbestrijding door Adriën van Haperen
21.10 uur   Kennisuitwisseling en discussie
21.30 uur   Afsluiting

 

14th International Asparagus Symposium, Postdam (D)

4-9-2017 - 7-9-2017

Dit is geen activiteit van Aceera. Voor meer informatie verwijzen wij u naar de organisatie:

Ias2017potsdam.org

Maschinenschau, Visbek (D)

6-9-2017 - 7-9-2017

Het volgende evenement van de Asparagus Handels- und Vertriebs GmbH vindt plaats op 6 en 7 september. Tijdens deze dag worden verschillende machines gedemonstreerd. Het evenement vindt plaats op Erdbeerhof Osterloh, Halter 21, 49429 Visbek (D)

Dit is geen activiteit van Aceera, voor meer informatie verwijzen wij u naar de organisatie:

Vereinigung der Spargelanbauer in Niedersachsen e.V.

Bejo Open Dagen

26-9-2017 - 30-9-2017

Laat u inspireren, deel kennis, verbind met anderen en bekijk ons brede assortiment groentegewassen en rassen. Hiermee nodigt Bejo telers en partners uit de keten uit voor haar jaarlijkse Open Dagen van dinsdag 26 september tot en met zaterdag 30 september.

Dit is geen activiteit van Aceera, voor meer informatie verwijzen wij u naar de organisatie: Bejo.nl

Asperge 2025

5-10-2017

In samenwerking met Christiaens Agro, Koenen&Co, Limgroup en Neessen Aardbei&Aspergeplanten organiseren wij op donderdag 5 oktober 2017 het terugkerend evenement "Asperge 2025". Het programma, alsmede de mogelijkheid om u hiervoor aan te melden, zal binnenkort op deze site komen te staan.

Ahlemer Profi-Tag Spargel 2017

2-11-2017

Dit is geen activiteit van Aceera, voor meer informatie verwijzen wij u naar de organisatie:

Lwk-Niedersachsen.de

Dag van de Asperge, heel Nederland

11-5-2018

Ieder jaar vindt op de vrijdag na Hemelvaart de Dag van de Asperge plaats, een dag vol acties en voordelen! Tijdens de Dag van de Asperge besteden we extra aandacht aan de Koningin der Groenten. Dit doen we in  samenwerking met telers, groentemannen, supermarkten en restaurants. In het hele land kan de consument op deze dag naar open dagen en profiteren van leuke kortingen en acties.

 

Ik ga vaak naar de bijeenkomsten die Aceera organiseert: je steekt er altijd wat van op en het is gezellig om met collega's bij te praten."
Jos Huijbers, aspergeteler